Träffa läkarstuderande i Linköping

Personer med sällsynta diagnoser sökes till en utbildningsdag för blivande läkare i Linköping/Norrköping

Hej.

Under våren 2019 kommer läkarutbildningen, termin sex, ha en dags undervisning med fokus på Sällsynta Diagnoser i Linköping, Norrköping, Kalmar och Jönköping. Dagen innebär föreläsning för studenterna under förmiddagen och träff med personer med sällsynt diagnos och/eller anhörig under eftermiddagen. Vi på Centrum för Sällsynta Diagnoser Sydöst är med och planerar dagen och bjuder in personer med sällsynta diagnoser för att delta i speeddating mellan studenter och ”patienter” under eftermiddagen. Syftet med dagen är att läkarstudenterna ska få insyn i den stora variation av diagnoser, vägen till diagnos, vardagen med sällsynt diagnos samt de sällsyntas dilemma.

Vi undrar om någon/några medlemmar med en sällsynt diagnos i er förening är intresserade av att bidra med sin värdefulla erfarenhet? Vi söker främst personer som vill och kan delta i Norrköping och Linköping.

Datum är bestämt till den 23:e maj, 2019 från klockan 12:00-16:30. Vi startar med enkel lunch och under eftermiddagen fika som alla bjuds på. Det utgår ett symboliskt arvode. För dig/er som är intresserade och har möjlighet att delta kommer vi ha ett tillfälle för information i Linköping slutet av april/början på maj.

Har du frågor eller vill anmäla deltagande är ni varmt välkomna att kontakta mig Cecilia Lidholm eller Länssamordnare Åsa Lundin.