Styrelsemöte och medlemsmöte i Sundsvall den 2015-08-26

I går hade vi vårt styrelsemöte på Sundsvalls sjukhus. Neurologen hade vänligheten att upplåta sitt konferensrum åt oss. Deras Neuroteam höll på att ombildas och det skall bli spännande att följa dom framöver. På kvällen hade vi ett informationsmöte på Quality Hotel Sundsvall. Undertecknad hälsade välkommen och berättade lite om vår förening. Därefter presenterade jag kvällens föreläsare, sjukgymnasten Birgitta Weijdegård från Falun samt de övriga i styrelsen. Birgitta berättade om behandling av personer med dystoni, förr och nu. Hon fick även besvara många intressanta frågor. Det visade sig, att det inte fanns några sjukgymnaster med kunskap om dystoni i Sundsvall med omnejd. Göran Olsson berättade sedan om sin dystoni, som satt i ryggen och gjorde att han knappt kunde gå. Han behöver numera ingen behandling sedan flera år. Därefter tog Mats Nyberg till orda och beskrev den DBS-operation, som han genomgick i höstas. Till sist informerade Monika Benson om den Europeiska Dystoniföreningen, där hon numera är VD.
Tack alla inblandade för en trevlig och intressant kväll i Sundsvall

Bengt-Erik